Objavljeno: 13/10/2022 Objavio: admin omentari: 0

Postoje ljudi koji se rode kreativni i zahvaljujući tome u životu mogu rade poslove koji zahtijevaju dosta mašte i truda, a ujedno da im to ne predstavlja veliki problem. Jedna od njih je i devetnaestogodišnja Helena Koprivica. Helena se još u srednjoj školi za vrijeme pandemije korona virusa odlučila baviti kreativnim radom. Još tad je odlučila da će raditi kartonske torte.
U početku ih je pravila za prijatelje, rođake bez namjere da ih prodaje. Njeni roditelji te uži i širi krug porodice bili su prekretnica da Helena napravi profil te pokuša predstaviti svoj proizvod.
Počela je prvo da pravi torte od kartona, koji sadrže 12 komada. Mogu da budu jednobojne, u dvije ili tri boje, uži ili širi krug, ali uglavnom sadrže isti broj komada. Kod Helene možete pronaći sjajne poklone za najmlađe, ali i za starije, pa su tu i pokloni za rođendane, svadbu, ili godišnjicu ljubavi.
Materijal nabavlja u knjižarama.
“Za izradu jednog sprata kod torti treba oko tri časa sa svim detaljima. Kada je reč o poklonskim kutijama, one imaju poklopac i obuhvaćaju lične porukice, slike i slatkiše. Kada se skine poklopac, sa strane su slike, unutra porukice i manja kutijica sa slatkišima, ali to može da se kombinuje. Tako na poslednjim stranicama budu čokoladice, slike i poruke, a unutra u sredini ostane prazno mesto gde kupac može nešto dodatno da ubaci, kao što je nakit”, – objasnila nam je Helena.
Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Iskreno nisam očekivala da će biti tolika zainteresovanost. U početku i nije bilo toliko narudžbi, ali vremenom su torte došle do većeg broja ljudi, kako putem društvenih mreža, tako i zahvaljujući preporukama zadovoljnih mušterija.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Kartonske torte su proizvod namijenjen prvenstveno djeci, ali svakako da može poslužiti i kao poklon za druge prilike kao što je svadba, djevojačko veče i slično. Idealno su rješenje za vrtiće u kojima nisu dozvoljene prave torte i za igraonice.

Torte koje Helena izrađuje su u prednosti na osnovu činjenice da mogu sadržati ime djeteta, ili osobe kojoj želite pokloniti te motive po želji.

Što se tiče naručivanja poželjno je da se izvrši 10ak dana ranije. Narudžbe se vrše putem Helenine Instagram ili Facebook stranice. Preuzimanje je lično i može se preuzeti na Palama, u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.
Najviše je kako kaže motivišu nasmijana dječja lica, ali i roditelji koji svaki put zaista budu zadovoljni te se vračaju iznova i iznova po još.
“Izuzetno cijenim sve osobe koje se bave ručnim radom jer i sama znam da nije lako, ali je bitno da se ne odustaje naročito ukoliko ste tek na početku. Kada usporedim svoju prvu i poslednju tortu vidi se veliki napredak jer se kroz svaku tortu nauči nešto novo i sigurna sam da će za godinu dana one biti još ljepše”, poručila je na kraju ova vrlo mlada kreativka, a njene radove možete pronaći na Instagram te Facebook stranici.

Leave a Comment