Objavljeno: 08/11/2021 Objavio: admin omentari: 0
sara unikatni pokloni kreativnost 101 ruza

Kako ideju pretočiti u djelo i iskazati svoju kreativnost, svjedoči i primjer Sare Varupa i njenog dečka. Sara je student pravnog fakulteta, odlučila je zajedno sa svojim dečkom da na lijep način iskoriste svoje slobodno vrijeme izradom zanimljivih i neobičnih radova.

Priču koju nam je napisala Sara donosimo u cjelosti.

“Ja sam Sara Varupa i imam 18 godina. Studiram Pravni fakultet u Zenici. Zajedno sa svojim dečkom bavim se izradom ruža. Ruže koje mi radimo su napravljene od eva pjene.

Sve je počelo prošle godine u Augustu, tako što smo slučajno naišli na jednu objavu gdje smo zapravo i vidjeli ružu tog tipa. Odlučili smo i mi početi te smo prvo napravili kutiju, slikali i postavili na društvne mreže. Ubrzo zatim nam se dosta osoba javilo i pitalo za narudžbu. Naravno odmah smo prihvatili novi izazov i nešto novo dodali u svoj život.

Vremenom, radom, praksom, usavršavanjem, novim idejama uspjeli smo razviti naš hobi i ostvariti dodatnu zaradu. Otvorili smo svoju grupu na facebook-u  koja danas broji preko 3000 članova. Facebook grupa „Pokloni za sve prigode“.

Naši ukućani su prvobitno sumnjali u ovaj posao, ali su se kasnije i oni priključili izradi. Nakon nekog vremena i mora narudžbi, sve smo oko nas uvjerili da zaista radimo lijepu i korisnu stvar. Jer upravo smo mi ti kojima se ljudi javljaju kad žele usrećiti osobu do koje im je na bilo koji način stalo.

Ovo što radimo je kako ja volim reći naš mali biznis i dodatna zarada. Najveća motivacija je sumnja drugih da VI to nećete moći i želja da pokažemo duplo više nego što su mogli uopšte zamisliti.

Naš brend je prepoznatljiv po mnogim stvarima, pored ruža tu su dodatne torte od čokoladica, eksplozivne kutije koje su prepoznatljive po jedinstvenosti, po tome što je ručni rad, a to se kod nas malo cijeni, jer se o tome veoma malo priča. Meni lično omiljeni proizvod je 101 ruža u obliku srca. Rekla bi da su to odlični pokloni za rođendane, zaruke, voljene osobe i da se sve radi sa naročitom preciznošću i urednosti.

Dok pravim neki poklon osjećam ono nešto što me tjera da dam više od sebe nego što je uopšte predviđeno, ali naravno tu je sreća i neka toplina koju čovjek osjeti jer zna da će to djelo njegovih ruku nekoga usrećiti. Najveći uspjeh je izmamiti osmijeh osobi koja je poručila poklon i to njegovo zadovoljstvo.

Ja se nadam da ćemo i u narednih godinu dana da postignemo mnogo, mnogo više od dosadašnjeg uspjeha.

Način rada je takav da primim narudžbu, saslušam šta osoba želi i onda to prenesem u djelo, kada je sve spremno ide na slikanje, šalje se slika osobi koja je naručila da pogleda i onda kada se sve to završi narudžba ide na dostavu.

Poruka za sve koji se bave ručnim radom je ta da se za sve uloži mnogo pažnje i da uložite svoj maksimum, ali tu u svemu jeste da se sve radi sa ljubavlju, a ne da je obaveza. To treba da bude naš odmor i uživanje u kreativnosti”.

Radove naše Sare možete pogledati na Facebook stranici.

Leave a Comment